lauantai 17. elokuuta 2013

Muodonmuutos

Naapurini Suvi oli etsinyt uutta ruokapöytää jo jonkin aikaa, mutta juuri sitä oikeaa ei ole löytynyt. Ruokapöytä on kodin yksi tärkeimmistä ja usein myös kalleimmista huonekaluista, eikä sen suhteen ole varaa tehdä hutiostoksia. On aivan eri asia ostaa sohvalle muutama väärän värinen tyyny kuin sijoittaa pieni omaisuus kalusteeseen, joka ei olekaan sopiva.

Jos ei osaa päättää, on usein parempi jättää asia hautumaan ja tyytyä sillä välin johonkin halvempaan ratkaisuuni. Sain viime viikolla sattumalta suuren tummanruskean tammipöydän materiaaliksi omaa pöytäprojektiani varten, mutta pöydän kansi ei sopinutkaan suunnitelmiini.

Annoin pöydän eteenpäin Suville, vaikka se ei ollutkaan täydellinen lankkupöydästä tai jonkin sen tapaisesta haaveilevalle. Nopealla muodonmuutoksella pöydästä saatiin kuitenkin kelvollinen hätäratkaisu.

Ennen


Jälkeen

Muutokseen tarvittiin vain kevyt hionta, yksi kerros pohjamaalia ja pari kerrosta kalustemaalia. Pöydälle haluttiin patinoitunut ilme, joten maalin hiukan kuivuttua rapsuttelimme ja hioimme sitä pois kulmista ja reunoista. Kulutetun pinnan tekemisessä on myös se hyvä puoli, ettei maalausjäljen tarvitse olla täydellistä vaan pikemminkin päin vastoin.

Tarvikkeiden loppusumma taisi rautakaupan kassalla olla 38 euroa, joten tappio ei ole suuri, jos pöytä ei miellytäkään. Aikaa työhön kului 2-3 tuntia.

Näin se tapahtui:

Kevyt hionta pohjamaalin tarttumisen takaamiseksi

1 kerros pohjamaalia

Odottelua

2 kerrosta kalustemaalia
 
Reunojen rapsuttelu



Suvi tykästyi uuteen pöytäänsä, mutta mitä te pidätte? Uskaitaisitteko kokeilla omaan pöytäänne tai muihin huonekaluihin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti